Fánkillat, készülődés, jelmezkutatás és készítés, játékok és vidámság: ez a február. Az egyik legvidámabb ünnep az évben a farsang, hiszen ilyenkor minden a gyerekek csodálatos világává változik. Az óvodákban fejdíszt, maszkot, girlandot készítenek, otthon meg kezdődhet a töprengés azon, hogy mi legyen a jelmez.

A rohanó hétköznapokban a farsangi készülődés is felgyorsult. A boltokat elárasztják a rendőrtől a hercegnő jelmezig minden, így érthető, hogy könnyebb leemelni a polcról, mint otthon kézműveskedni. Pedig a gyerekek számára a készülődés ugyanúgy a farsang-élmény része, hiszen a jelmezt akkor a legjobb viselni, ha délután a családdal egy tál fánk mellett készítette.

A gyerekek általában a kedvenc meséjük hőseinek, szerepkőinek szeretnek öltözni, hiszen így közelebb kerülnek a meséhez, egy napra a világ azzá változik. És ki ne akarna Hófalva egyik lakójának öltözni? Csodálatos jelmez lehet Megold Elek, nem kell más hozzá, csak egy barna kabát és kalap, zöld zokni és sál, és egy bajusz nagy mosollyal! Ha pedig valahogy Regőt akarod rácsempészni akár egy síelő jelmezre, nem kell mást tenned, csak megrendelned a Ratrak Mesék sálat, és azt több funkcióban is hozzá tudod tenni a ruhához.

Ti minek fogtok öltözni farsangkor? Ki fog Hófalva egyik lakójának öltözni?

Küldjetek nekünk minél több képet!Cimkék: ratrakregő, télimese
Share This