Rengeteg helyzetet tudnánk felsorolni, amikor jól jöhet egy mesekönyv: egy új helyzet megismertetésére, feszültségek feloldására, akkor, ha beszélgetni szeretnénk valamiről, ha este összebújnánk egy kedves történet mellett a fáradt óvodásunkkal vagy kisiskolásunkkal. Ebben a cikksorozatban négy olyan helyzetet mutatunk be, amikor kifejezetten Ratrak Regőre lehet szüksége a szülőknek – mit tud Regő, amit más mesekönyv nem?

Az első részben a síelést, mint családi programot szeretnénk Regő segítségével közelebb hozni a családokhoz.

Nagyon gyakori, hogy akár még csak járni alig tudó gyermekekkel is síeni indul a család, ahogy ez ennél a korosztálynál pedig lenni szokott, nem árt előkészíteni a komolyabb változásokat. Egy kisgyerek számára komoly kihívás elképzelni egy olyan helyzetet, amiben ő még nem volt és sok kérdés merülhet fel benne. Milyen lesz a sípálya? Mekkor lesz a hó? Kikkel fogunk találkozni? Mi van, ha esik az eső?

A mese és a mesélés nem csak terápiás eszközök, azaz utólag segítenek feloldani vagy feldolgozni egy élményt, hanem ismeretlen helyzetekre is csodálatosan “felvértezik” a gyerekeket. Aki már úgy ékezik meg a sípályára, hogy olvasta a Ratrak meséket, sokkal otthonosabban mozog majd ebben a közegben és bármilyen kicsit vagy éretlen még az új helyzet felismeréséhez, kapaszkodókat kap azáltal, hogy egy meséhez tudja kötni a látott újdonságokat.

Az első tippünk tehát így hangzik: kezdjetek el Ratrak mesét olvasni még a síelés előtt, hogy előkészítsétek a terepet az óvodás vagy kisiskolás gyermeketeknek. Könnyebb, boldogabb lesz az ismerkedés a sípályával és lesz kinek integetni, ha nagy hó esik!Cimkék: családi, mese, mesekönyv, ratrakregő, síelés
Share This