Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy mese, amely a téli csodavilágba repíti a gyerekeket és a szülőket egyaránt. Három felejthetetlen kalandra hívja őket, amelyekben felélednek a hófödte hegyek lakói: Villám Titusz, a motoros szán, Hóágyú Gyuri és Ratrak Regő, a hótaposó gép.

Ratrak Regő a síparadicsomok szíve, aki azonnal segít, ha bármi baj van. Mert hiszen nem lehet síelni, ha a hó nem sima és egyenletes, ha a hóágyú befagyott. A mesékben a vakáció apró részletei kapnak főszerepet, amelyek a tökéletes családi síelést teszik lehetővé. A pályákon parkoló hatalmas gépek Petres-Majsa Adrienn meséiben megelevenednek és személyesen mesélik el történeteiket.

Ratrak Regő egyszerre az odaadó hókotró, aki segít a pályát elegyengetni, hogy a síelés hatalmas élmény legyen, és egy csodálatos barát, aki a legjobbkor érkezik. A Ratrak mesékben kis problémák elé kerülnek a szereplők, amelyekre Ratrak Regő mindig megtalálja a megoldást. A meséket kifestőre emlékeztető illusztrációk kísérik, amelyek színvilága egyszerre adja vissza a hóparadicsomok és a kandallófényes családi színezések hangulatát.

Ratrak Regő történetei nemcsak a hóesés és a síelés világában játszódnak,az esős történet például tavasszal játszódik,  de akár októberi napon is tökéletes olvasmány. Mit tehet az eső ellen Ratrak Regő? Az ő története az esővel, az esernyőkkel a legjobb mese erre a szeszélyes hónapra is!Cimkék: #ratrak #ratrakrego #telimese #mesekonyv #olvass
Share This