Rengeteg helyzetet tudnánk felsorolni, amikor jól jöhet egy mesekönyv: egy új helyzet megismertetésére, feszültségek feloldására, akkor, ha beszélgetni szeretnénk valamiről, ha este összebújnánk egy kedves történet mellett a fáradt óvodásunkkal vagy kisiskolásunkkal. Ebben a cikksorozatban négy olyan helyzetet mutatunk be, amikor kifejezetten Ratrak Regőre lehet szüksége a szülőknek – mit tud Regő, amit más mesekönyv nem?

Az eltervezett síelés alatt felnőttként sem mindig könnyen vesszük azt a helyzetet, amikor az időjárás nem olyan, amilyennek azt mi szeretnénk. Ha kisgyerekekkel vágunk neki a síelésnek, ez a probléma még komolyabbá válhat, hiszen a kellemetlen időjárás (eső, vihar, nagy szél) a hotelszobába kényszerítheti az egész családot.

Ahelyett, hogy elkeserednénk, hívjuk segítségük Ratrak Regőt a helyzet feloldásához! A három kaland három különböző helyzetet mesél el a kis hókotró életéből, az elsőben a nagy hó, míg az utolsóban a hatalmas eső adja a keretet a történethez. A három meséhez kitalálhatunk különböző feladatokat, átírhatjuk a kedvenc dalainkat “ratrakosítva”, eljátszhatjuk (akár egy kevés négyzetméteres szállodai szobában is) a mentőakciókat.

A kalandok

Hiszünk benne, hogy Ratrak Regő segítségével könnyebb lehet átvészelni egy ilyen helyzetet és kedves családi percekké formálhatunk bármilyen szomorkás, viharos vagy éppen esős napot, amit a síelésre vágyakozva töltünk el, egy szállodai szoba melegében.

 Cimkék: mesekönyv, ratrak, ratrakregő, síelacsalád
Share This