A Bécsi Magyar Iskolaegyesület magyar-német kétnyelvű óvoda meghívásából a Méhecske csoport ovisainak mutathattuk be a Ratrak meséket Bécsben.

A gyerekek óriási szeretettel fogadtak minket és nagy érdeklődéssel várták a könyvbemutatót. A műsorunk a már “bevett menetrend” szerint zajlott: beszélgetés, mesélés, “Megy a ratrak, megy a ratrak…” körtánc, mesélés, tavaszi napocskás/felhős színdarab, mesélés, rajzolás. A gyerekek rendkívül aktívan vettek részt a játékokban. Különösen a színdarab aratott nagy sikert. Míg a korábbi bemutatókon az volt a menet, hogy két kisgyerek volt a napocska, két kisgyerek pedig az esőfelhő, most a csoportból mindenki kivétel nélkül szerepelni akart (szuper!). Így aztán a lányok játszották a napocskát, a fiúk pedig a felhőket. Martin a saját viharfelhőjét is felajánlotta a fiúknak (nem mellesleg azért, mert így akkor el tudott addig vonulni játszani a teremben felfedezett szuper játékokkal?), akik még élethű dörgés és villámlás imitációval is feldobták a tavaszi életképet.

A könyvbemutató végén a gyerekek Ratrak mesés színezővel foglalhatták el magukat, gyönyörű rajzok születtek!

Ismét egy nagyon jó élménnyel gazdagodhattunk Martinnal, és a gyerekek is nagyon jól szórakoztak. Köszönjük a lehetőséget Méhecske csoport!

 Cimkék: könyvbemutató, ratrak, ratrakmesek
Share This