Cikk jelent meg a Ratrak mesék bécsi bemutatójáról a Volksgruppe ORF oldalán – nagyon büszkék vagyunk!

Link itt: KÖNYVBEMUTATÓK

Mesehét az AMAPED-nél

Az Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete november 5. és 10. között a mesék világába kalauzolja az óvodásokat és alsó tagozatos iskolásokat. A Mesehét során könyvbemutatóra, interaktív meseelőadásra és egy kiállítás megnyitóra is sor kerül.

Az első programra hétfőn került sor, amikor a Ratrak meséket ismerhették meg a gyerekek, magától a könyv szerzőjétől Petres-Majsa Adrienntől.

Mesehét az AMAPED-nél

Nagy Alexandra

Szerdán, november 7-én a kultúráért Gömörben és Gömörön túl Polgári Társulás tagjai a Malac Julcsa népmesét hozzák el Bécsbe. Az általuk tartott interaktív gyermekfoglalkozásokat már sokan ismerhetik a bécsi magyarok körében, mert az Amaped minden év novemberében meghívja a társulatot.

Mesehét az AMAPED-nél

Nagy Alexandra

A Mesehét keretében november 10-én, szombaton Kiss Vörös Mónika alkotásaiból nyílik kiállítás „A hétköznapokból a tündérmesékbe” mottóval az Amaped termeiben.

Mesehét az AMAPED-nél

Nagy Alexandra

A mesék ismertetését követően a gyerekek mindegyik rendezvényen kézműves foglalkozáson fejleszthetik tovább kézügyességüket az Amaped pedagógusainak segítségével. A téma a Márton-napi népszokásokhoz kapcsolódik. A programok az Amaped székházában Bécsben, a Mariahilferstr. 1C alatt várják az érdeklődőket.Cimkék: ratrak, ratrakmesek
Share This