Meséld el a napot, amikor a Ratrak mese megszületett!

A családunk minden évben karácsony és szilveszter között egy hetet síel. Így történt ez három éve is – Martin kisfiam ekkor volt majdnem 3 éves. Ebben a korban a kisfiúk általában nagyon kedvelik a nagy és zajos járműveket. Martin így nagyon megörült, mikor először találkozott egy óriási ratrakkal a hegyen. Az öröme nem is lehetett volna nagyobb, mikor kiderült, hogy egyik este egy bemutató lesz a sípályán, ahol a síiskolák mellett a ratrakok is felvonulnak.

A ratrakok hatalmas lánctalpaikkal lassan ereszkedek le a hegyoldalon, nagy fényszóróikkal az egész nézőteret bevilágították. Martin csillogó szemekkel nézte. A mȕsor után aztán be is lehetett ülni egy ratrakba, amit mi nagyon szívesen kipróbáltunk. A történtek annyira nagy hatással voltak Martinra, hogy este azt javasolta, meséljünk egy ratrakról. Több történetet is kitaláltunk aznap este, Martinnak jobbnál jobb ötletei támadtak. Hát így születtek a Ratrak mesék, Martin történetei alapján, amiket később leírtunk és illusztráltunk.

Miért fontos könyvet vinni egy nyaralásra/síelésre?

Mikor nyaralunk vagy síelünk, a férjemmel próbálunk arra odafigyelni, hogy a gyerekek napirendje ne teljesen boruljon fel. Bár ez nem mindig sikerül, de azért igyekszünk az otthon megszokott rutinokat ilyenkor is betartani, különösen az esti mesét. A kisfiam játékos bőröndjében ezért mindig jelentős helyet foglalnak el a mesekönyvek (na és persze a Legok ). Nyaraláskor / síeléskor olyan sok új élmény éri a gyerekeket, és az esti mese segíthet ezektől kicsit elszakadni, vagy éppen feldolgozni azokat (és éjjel jól aludni). Egy esős napon pedig szintén jó program a mesekönyvek böngészése.

Mesélj arról, mennyit, hol, hogyan szoktatok síelni!

Minden évben egy hetet biztosan síelünk a családommal. Karácsony és szilveszter között Murauban vagyunk szüleimmel, és ha úgy alakul, hétvégente is elmegyünk síelni Bécshez közeli pályákra a barátainkkal. Férjem nagyon jól snowboardozik, én pedig síelek, kicsit talán túl óvatosan, de állítólag szépen? Martint tavaly kezdték el tanítani a szüleim síelni, és idén talán beiratjuk síiskolába is.

Milyen családok fogják élvezni a mesédet?

Egyrészt olyan kisgyerekes családoknak fog tetszeni a mesekönyvem, akik már ismerik a síelést vagy éppen most gondolkodnak a síelés elkezdésén és “kedvcsinálóként” olvasgatják a könyvet. Másrészt akik jármȕves mesét szeretnének olvasni a gyerekükkel, azoknak is tetszeni a könyv, mivel tele van berregő, nagy gépekkel.

 

Az interjú második részét hamarosan olvashatjátok!

A Ratrak mesék megrendeléséhez kattints ide: NOVUM PUBLISHINGCimkék:
Share This